Multimedijalna predstava na specifičnoj lokaciji Horror Vacui nastala je kolektivnim autorstvom šestero umjetnika, malog kina u centru Zagreba i duhova njihovih umjetničkih predaka i srodnih duša: vještice Marte, Dr. Beringera, vrištećih sirena, Marka Fishera, Johna Bartha, Andreja Tarkovskoga i svemirskih agenata Sapphirea & Steela.

Neočekivanim kazališnim, plesnim, filmskim i zvučnim motivima, Horror Vacui svojevoljno suočava svoje autore-izvođače sa strahom od ne-postojanja, neumitnosti protoka vremena i izolacijskom stranosti vlastitih identiteta. Okupirajući prostor koji je u odmaku od klasičnog kazališnog, ona poziva publiku da uđe u plutajuću petlju događajnosti u nepoznatom uglu prostora i vremena, kako bi izgubila osjećaj za oboje. Strepnja od praznine, gubitak tijela i ljudskosti, napuštanje konzistencije identiteta, jeza od procijepa prostorno-vremenskog kontinuuma udjelovljuju afektivne, jezive i duhovite predjele.

Užitak je u prepuštanju slobodnom padu, joie de nager, u plivanju izgubljenih u crnom noćnom oceanu. Oni su nejasnih lica. Oni su izostavljene prošlosti. Oni su izgubljene budućnosti. Utjeha je u taktilnom. Koža na kožu, oči u oči.

Best safety lies in fear!

Pokreni video

Sudjeluju: Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Marko Gutić Mižimakov, Umberto Lancia, Jasen Vodenica

glazba: Josip Maršić
fotografije: Marko Gutić Mižimakov
dizajn: Marko Gutić Mižimakov, Jason Mulhausen

velikodušna donacija perika: Svetlana Gutić

koprodukcija: Hrvatski institut za pokret i ples

premijera: 02. 06. 2017., art kino Grič