Glečer polimorf @ Time WE meet (and dance!)

GLEČER polimorf zajednički je uron u kompleksni eko-sustav pokreta, zvuka, prostora i imaginacije, u sklopu susreta Time WE meet (and dance!) 26.prosinca 2018.g.

Sudjeluju: Josipa Bubaš, Ema Crnić, Teuta Gatolin, Tara Ivanišević, Anamarija Jandrašek, Neva Lukić, Sonja Pregrad i Silvia Marchig.

 

 

Nešto o Glečer Polimorfu

 

 

Okej, riječi koje mi se sad nude o ovome su: centrifuga, plasteliničnost, struktura pčelinjeg saća, zglobovlje, te “mnogostrukost” u generalno metaforičkom smislu.

[htjela sam umjesto “mnogostrukosti” napisati “juha”, ali nisam jer sam se pobojala da neću zvučati pametno. A taman bi mi stalo u red! I kužiš, evo je sad. Juha. Neće da sluša. Neće da se ponaša. Ništa ona neće, samo ono što hoće. neka je. juhu!]

 

Prvo čega se sjećam je vrijeme – osjećaj mi je bio kao da smo radili 3 do 4 sata. Onda smo pričali kako se vrijeme malo produžilo, da smo radili nešto manje od 2 sata. Tek kad sam si “izvana” to pobrojala sam izgubila osjećaj da je trajalo puno duže.

 

Super mi je to kako se odlijepim od sebe ponekad, i slijepim drito nazad. Velika gumilastika. Kad postoje ti prostori u kojima možeš biti gumilastika.

 

Vidim da ovo postaje neki impresionistički tekst. Nisam dugo pisala, fali mi. I tu je isto, čini mi se, nešto oko ovakvih prostora – među ostalim ti daju mjesta da se sjetiš što ti fali, čak post festum.

Pa to nešto možda postane zglob za nešto drugo, pa zglob za nešto drugo…

 

Također sam se sjetila maski. Donijela sam jednu plavu, unutra je bilo drugačije nego vani. Još se moram sjetiti što sam mislila dok sam je nosila i dok nisam. Drugačije mi je biti s maskom/bez nje ali sa drugim ljudima, nego s maskom/bez nje sama.

 

Puno drugih stvari mi isto postanu zglobovi. Događaji, tijela, cijeli vokabulari…sa juhom ili bez. Ne znam kako bi izgledalo to naše kolektivno biće, osim da bi možda bilo jako zglobovito i jako krakovito. Ne na jezovit način, doduše. možda malo. Ili treće. kao raspukline u nekom velikom kamenu koje su isto krakovite i zglobovite na svoj način? ili samo one crte koje idu po njegovoj površini jer je napravljen od različitih minerala?

 

bila sam u špilji, na moru, na otoku, na brodu, na konferenciji o estetici, na ulici među nekim špijunima, pored malog svjetlećeg planeta, u prašumi,, dobre slike s ovih praznika                            .

 

evo tako mi je bilo.

 

 

Teuta

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)