Kik Melone svojih 10 godina djelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj sceni suvremene izvedbene umjetnosti obilježila je multimedijalnom predstavom Najtužniji komad. Ikad. / The Saddest Piece. Ever.

Odabir teme u radikalno intimnoj emociji tuge, za obljetničku predstavu otvara mogućnosti konceptualizacije izvedbe i autoreferencijalnih pitanja o strategijama i smislu izvedbe, o suradnjama i zajedništvu, o odgovorima na sveprisutni osjećaj tragičnosti suvremenog trenutka i raspadanju svijeta kakvog znamo. Radeći predstavu koja samu sebe proglašava najtužnijom ikad, mi konstatiramo sadašnje stanje i bacamo se u ponore rizične potrage za intenzitetom izvedbenih trenutaka.

U nekad impresivnoj dvorani Kina SC, danas tužnoj ostavštini tih boljih vremena u kojima je umjetnost bila vrednovana kriterijima mimo onih tržišnih, nalaze se izvođači Najtužnijeg komada. Ikad. 

Njihova tijela, uronjena u opustjelost prostora, iščekuju Vaša. Njihova srca znaju da je tuga jednadžba gubitka nečeg važnog i dragog uz svijest o kontinuitetu egzistencije, kao i o vlastitoj konačnosti. Njihovi zubi sjaje se pod svjetlima reflektora, dok se smiju sudbini u lice.

 

Pokreni video

Autori i izvođači: Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Marko Gutić Mižimakov, Umberto Lancia, Jasen Vodenica

glazba: Josip Maršić
fotografije i dizajn: Marko Gutić Mižimakov, Jasen Vodenica

Tekstovi u izvedbi: CAConrad, Monique Wittig, Anne Sexton

Zahvale: Damir Bartol IndošSvetlana Gutić

produkcija: Kik Melone, 2018.
koprodukcija: SC Teatar ITD.

premijera: Kino dvorana SC 24.10.2018.